Poznati hrvatski znanstvenik prof.dr.Ivica Puljak i osnivač Centra izvrsnosti iz informatike Dejan Drabić izrazili javnu podršku

Poznati hrvatski znanstvenik prof.dr.Ivica Puljak i osnivač Centra izvrsnosti iz informatike Dejan Drabić izrazili javnu podršku

-Mi iz Centra koristimo priliku dati podršku našem županu Matiji Posavcu i njegovoj nezavisnoj listi te ćemo sudjelovati u zajedničkoj listi na predstojećim izborima. Naša županija ima prestiž na polju obrazovanja i znanja te na tom području već duže vrijeme osobno surađujem sa županom Posavcem i Međimurskom županijom. U Međimurju se odavno primjenjuje uzrečica: Kaj buš STEM te smatramo da u se u tom pravcu naš kraj i dalje treba razvijati i napredovati, rekao je Drabić.

Župan Posavec zahvalio je na podršci te istakao da s Centrom dijeli niz zajedničkih vrijednosti.

-Otkako je osnovana naša nezavisna lista javlja se doista puno naših sugrađana i predstavnika političkih stranaka koji izražavaju podršku. Meni je izuzetno važna i osobito draga podrška Ivice Puljaka zato jer je to čovjek koji je u percepciji javnosti prepoznat na političkoj sceni kao osoba koja se zalaže za pristojnu, modernu, građansku i otvorenu državu. Državu znanja koja gleda u budućnost, a ne u prošlost. To je zapravo i moja vizija politike od samog početka, vizija koju provodim na razini Međimurske županije. U tom kontekstu već duže vrijeme surađujem s gospodinom Drabićem  na projektu Centra izvrsnosti iz informatike koji je jedan od najuspješnijih u Hrvatskoj.  Imamo i neke druge planove koji slijede zajedničku želju i namjeru pretvaranja bivše vojarne u Centar znanja. Vrlo je važno da u tom procesu imamo pomoć struke, onih koji znaju, kreativni su i imaju dovoljno dobre zamisli o tome kakvu Hrvatsku želimo u budućnosti. To je ideja oko koje smo se našli i oko koje ćemo zajedno sudjelovati na predstojećim izborima, istaknuo je Posavec rekavši da će s Centrom surađivati na razini općina i gradova u zajedničkom isticanju kandidata za predstavnička tijela i izvršnu vlast.

Biranim riječima o dosadašnjoj, ali budućoj suradnji govorio je i Ivica Puljak, kandidat Centra za gradonačelnika Splita.

-Drago mi je vidjeti da je ova županija već centar znanja i izvrsnosti što mi kao stranka Centar podržavamo. Znanje i izvrsnost su jako bitni za budućnost ove zemlje i drago nam je da ćemo, zajedno s g. Posavcem, na predstojećim izborima podržavati ideje da se ova županija, a kasnije i cijela Hrvatska razvija u smjeru znanja i izvrsnosti, poručio je Puljak.

Odgovori