Na rezultate lokalnih izbora svi zajedno gledamo s obavezom, odgovornošću i poštovanjem

Na rezultate lokalnih izbora svi zajedno gledamo s obavezom, odgovornošću i poštovanjem

Nakon održanog drugog kruga lokalnih izbora, župan Međimurske županije Matija Posavec osvrnuo se na rezultate koje je postigla njegova Nezavisna lista.

Osim što je osvojio treći mandat i potvrdio dobar smjer razvoja Međimurja koji provodi zajedno sa zamjenikom Josipom Grivcem,  Nezavisna lista Matije Posavca osvojila je 76 općinskih vijećnika, 13 gradskih vijećnika, 23 županijska vijećnika, 4 općinska načelnika, 1 gradonačelnicu sa zamjenicom i velik broj vijećnika mjesnih odbora i gradskih kotareva.

„Zahvaljujem svim građankama i građanima koji su izašli na izbore, osobito onima koji su svoje povjerenje dali listama koje sam predvodio sa svojim suradnicima na općinskoj, gradskoj i županijskoj razini. Čestitam svim izabranim gradonačelnicima i načelnicima, svim izabranim predstavnicima u općinskim i gradskim vijećima,  u županijskoj skupštini te svim izabranim vijećnicima u mjesnim odborima i gradskim kotarevima.“, na samom je početku konferencije za medije poručio župan Posavec.: „Nikad u povijesti političke scene Međimurja, a uvjeren sam ni nigdje drugdje u Hrvatskoj, nije se dogodilo da osnujete političku stranku, pripremite ju u mjesec dana i osvojite impresivan rezultat. Taj rezultat podrazumijeva zahvalu i veliku odgovornost.“

Na izborima za župana, Matija Posavec osvojio je 64,61% glasova što je do sada najuvjerljivija podrška građana od kako se održavaju izbori za župana u Međimurju te je ujedno i najuvjerljiviji rezultat u cijeloj Hrvatskoj. Uz to, lista za skupštinu Međimurske županije osvojila je 59% glasova podrške što je također najuvjerljiviji rezultat u Hrvatskoj te je Nezavisna lista Matije osvojila 23 od 37 vijećnika što je iznimno važno za stabilnost predstavničkog tijela. Lista koju je župan Matija Posavec predvodio u Gradu Čakovcu po prvi je puta pobjednička s 40% osvojenih glasova, odnosno 8 od 19 vijećnika u Gradskom vijeću, a Ljerka Cividini, koja je izašla na izbore pod zajedničkom listom, osvojila je mandat gradonačelnice.

„Rezultati su ovo koji nas obvezuju, na koje gledamo s velikim poštovanjem i odgovornošću te ih trebamo opravdati u narednom mandatu. Nastavljamo s hrabrom, energičnom i razvojnom politikom za Međimurje. Politikom kojoj su na prvom mjestu ljudi, a na stranke. Politikom kojoj su na prvom mjestu projekti, a ne ideologije. Politikom kojoj su na prvom mjestu uključivost i participativna suradnja jer je pred nama izazovno razdoblje u kojem moramo iskoristiti svaku šansu koja nam se pruža, osobito šansu privlačenja europskih fondova kako bismo još brže gradili i razvijali naše Međimurje, svaku općinu, grad i naselje, kako bismo još više realizirali kapitalne investicije, a sredstva u proračunima općina, gradova i županije još u većom mjeri će se usmjeriti prema građanima kroz razne oblike podrške i potpora. Očekujem da se svi zajedno snažno razvijamo po zastavom koja se zove Međimurje.“, zaključio je župan Posavec te je pritom zahvalio političkim strankama koje su od samog početka podržale i vjerovale u projekt koji se zove Međimurje.

Među novoizabranim načelnicima je Bojana Petrić, nova načelnica Općine Donji Vidovec, Dario Friščić u Kotoribi, Matija Ladić u Pribislavcu. Novoizabrani načelnici dobit će maksimalnu podršku i pomoć od Međimurske županije, ali i načelnika koji su potvrdili svoje mandate, a to su Đurđica Slamek u Svetoj Mariji, Miljenko Horvat u Donjem Kraljevcu te Zvonko Taradi u Belici i Marijan Varga u Donjoj Dubravi kojima će ovo biti 5 mandat na čelu općina. „Svaki mandat obvezuje nas na još veći angažman, a posebno veseli mandat mladih snaga s kojima ćemo podijeliti iskustvo jer ni jedna općina ne može djelovati samostalno, nego moramo zajedno surađivati za bolje Međimurje. Kako živimo za svoju ulicu, svoje mjesto, tako živimo i za Međimurje.“, istaknuo je Marijan Varga.

Na velikoj podršci, biračima je zahvale uputila i Ljerka Cividini, nova gradonačelnica Grada Čakovca: „Čakovec može i mora puno bolje te imamo potencijal, sjajne ljude, imamo znanje i iskustvo koje moramo iskoristiti. Kao što je Županija na čelu sa županom Posavcem posljednjih godina uspješno provela brojne projekte uz pomoć EU fondova, tako mora i Čakovec nadoknaditi propuštene prilike i iskoristiti europska sredstva.

Uz izabranu načelnike i gradonačelnike, Dijana Novak obnašat će funkciju predsjednice Općinskog vijeća Domašinec, a Milena Granatir Općinskog vijeća Vratišinec. Župan Posavec najavio je konstituirajuću sjednicu županijske skupštine koja će se održati u četvrtak, 10. lipnja, kako bi se što ranije mogla održati prva sjednica kako bi se nastavilo s aktivnostima.

Odgovori