Miljenko Horvat uvjerljivo potvrdio mandat načelnika općine Donji Kraljevec

Miljenko Horvat uvjerljivo potvrdio mandat načelnika općine Donji Kraljevec

Miljenko Horvat, dosadašnji uspješni načelnik općine Donji Kraljevec potvrdio je svoj mandat na održanim lokalnim izborima u nedjelju, 16. svibnja 2021.godine. S osvojenih 58% glasova za načelnika i 54% za Općinsko vijeće, novi načelnik Miljenko Horvat istaknuo je kako je Općina Donji Kraljevec jedna od najbrže rastućih općina u cijelom Međimurju.

„Prije svega tu treba spomenuti dobru suradnju sa svim poslovnim subjektima koji djeluju u našoj Općini. Bez njihovog razvoja i ulaganja u ljude, proizvodnju i infrastrukturu, izgled Općine kakvu imamo danas bio bi kudikamo drugačiji. Sa razumijevanjem i poštovanjem izlazili smo u susret svim tvrtkama, poljoprivrednicima, privrednicima i obrtnicima kada im je bilo najteže i kada su se i oni sami borili za opstanak. Njihov razvoj, napredak i ulaganja ključ su uspjeha i razvitka naše opčine te im se ovim putem posebno zahvaljujem.

Niti u jednom trenutku svojeg dosadašnjeg mandata nisam zaboravio da sva infrastruktura, zgrade i prometnice nemaju nikakvu važnost i značaj ako nema ljudi koji će ih koristiti. I upravo zbog toga sam se posvetio ostvarivanju cilja koji sam zacrtao i postavio ispred sebe i svog tima. A taj cilj je da izgradimo i moderniziramo vrtić u Donjem Kraljevcu, obnovimo sve školske zgrade u općini, povećamo sigurnost u prometu, sufinanciramo školovanje naših najmlađih sumještana, stipendiramo obrazovanje studenata, sufinanciramo boravak mališana u našim vrtićima, sufinanciramo kupnju prve nekretnine… I sve ovo smo uspjeli napraviti sa idejom da mlade obitelji ostanu živjeti u našim mjestima i da ovdje izgrade svoje domove. To najbolje pokazuje stambena zona u Donjem Kraljevcu koja je postala veliko gradilište i uskoro mjesto na kojem će svoje domove izgraditi 16 obitelji. Naši planovi i ciljevi ovdje ne staju. Stambena zona u Donjem Kraljevcu već je predviđena za proširenje, ali isto tako planiramo osigurati stambene zone i u drugim mjestima u našoj općini. Izgradnjom vrtića u Hodošanu, za koji već imamo spremnu svu dokumentaciju i čekamo apliciranje na odgovarajuće natječaje, zasigurno ćemo privući još mladih obitelji da svoj život i svoju budućnost vežu uz našu Općinu.


Puno je toga za pobrojati čemu sam se posvetio i što sam ostvario u ovih proteklih 8 godina. Uređenje svakog mjesta u Općini, parkova i dječjih igrališta, društvenih domova, ribnjaka, prometnica, sakralnih objekata, sportskih objekata, autobusnih stajališta i željezničkog kolodvora, postavljanje LED rasvjete i još mnogo toga… Slušao sam Vaše prijedloge, pohvale i sugestije, ali još pozornije sam slušao Vaše primjedbe i kritike jer nitko, pa ni ja, nije bezgrješan i svojim radom i trudom nastojim ispraviti i ukloniti svaku nepravilnost i nedostatak koji muči naše sumještane.

Rezultati koje sam ostvario vidljivi su na svakom koraku naše Općine i uz Vašu pomoć nastaviti ćemo ovaj smjer napretka i razvoja.

Odgovori